50 Fantasy LUTs
-
Are you tired of adding the same effects to your photos over and over? It
would be nice if you could add unique effects to your photos and make
everyone w...
Acum 23 de ore
Instrumente şi aplicaţii web 2.0 în educaţie . Explorează posibilităţile !
Dependenta de Internet se manifesta si prin consultarea Wikipediei pentru orice tema tratata. M-a bucurat sa vad ca pentru “Experienta” a fost mult apreciata o zicala populara romaneasca care diferentiaza oamenii destepti de ceilalti prin capacitatea lor de a folosi experienta, chiar si a altora. Ceilalti sunt nevoiti- saracii- sa comita singuri toate greselile posibile ceea ce este imens de costisitor si riscant. Intrucat m-am format profesional intr-un mediu (industria chimica) in care domina “fatal errors” si nu poti sa-ti permiti luxul de a face greseli- (vezi IK 96, 97)- ma impresioneaza realismul si pragmatismul acestei observatii.Ma intreb daca educatia poate sa-i invete pe oameni cum sa foloseasca mai eficient experienta altora si cea proprie. Un raspuns pozitiv a aparut chiar saptamana asta – invatarea pe baza de probleme, vezi: www.udel.edu/pbl/ elevul/studentul invata acumuland experienta. Problema cheie aici e elaborarea problemelor care trebuie sa fie destul de interesante ca sa entuziasmeze, suficient de usoare ca sa fie rezolvabile, dar indeajuns de grele ca sa genereze cunostinte aplicabile la o clasa satisfacator de extinsa de probleme similare. O astfel de metoda poate fi elaborata in cativa ani – si necesita moduri de gandire avansate si un simt al realului.
Dans le monde devenu évolutif et mouvant, qui connaît précisément les informations pertinentes et importantes que les élèves actuels auront besoin de connaître dans le futur ? Cette question, les éducateurs et les formateurs se la posent depuis déjà longtemps. N’est-il pas plus utile de développer les qualités pour « apprendre à apprendre » que de charger les élèves de connaissances dont beaucoup risquent d’être très vite obsolètes ? C’est la recommandation de la politique éducative européenne, qui prône une approche éducative par les compétences ; c’est aussi le choix de plusieurs pays européens qui privilégient dans leurs programmes scolaires le fait d’« apprendre à apprendre ». Mais comment développer cette compétence ?
Dans une récente livraison de la revue Administration et Éducation, Bryony Hoskins, de l’Institut d’éducation de l’université de Londres, dresse un panorama des différentes voies adoptées en Europe.
Certains pays comme l’Espagne ou la Finlande mettent l’accent sur l’approche cognitive et les processus internes conduisant à l’apprentissage (métacognition). Apprendre à apprendre est considéré comme un acte réflexif, dans lequel l’élève apprend à analyser et à valider ses stratégies d’apprentissage et à s’autoévaluer.
Du côté anglais, mais aussi en Italie, en Australie et en Chine, c’est plutôt l’approche socioculturelle qui est privilégiée. L’université de Bristol, par exemple, a établi un programme destiné à mesurer les dispositions de chacun à apprendre de manière effective tout au long de sa vie (effective lifelong learning inventory). Ce sont alors les attitudes, les capacités relationnelles, les valeurs des personnes qui conditionnent ce que les chercheurs britanniques appellent le « pouvoir d’apprendre ».
On notera que ces deux approches théoriques ne se contredisent pas et sont même plutôt complémentaires. Il reste, conclut l’auteur de l’article, que même s’il n’existe pas encore d’instrument d’évaluation sur la question, il serait urgent d’« enseigner à enseigner l’apprendre à apprendre » ! Une question très sérieuse en fait, qui interpelle, partout dans le monde, les modalités de la formation des enseignants.
http://www.scienceshumaines.com/index.phpBryony Hoskins, « Apprendre à apprendre en Europe », Administration et Éducation,
Aptitudinile si experienta practica influenteaza mai mult de trei sferturi din deciziile pe care le luam in fiecare zi. Cunostintele dobandite in scoala sunt utile in masura in care le poti folosi in viata reala, insa experienta de viata face diferenta intre o slujba si o cariera de succes. Aici te poate ajuta Junior Achievement Romania!
Programele JA functioneaza pe principiul invatarii prin experienta. Vrei sa inveti sa iti conduci propria afacere, sa fii un angajat profesionist, sa iti adminsitrezi finantele sau drumul in viata? Exista un program JA pentru toate acestea; afla mai multe despre acestea!
Intreaba-ne despre aceste programe, afla daca in scoala ta programele JA exista, povesteste colegilor si profesorilor despre ele si poti incepe o experienta de care iti vei aduce aminte, cu bucurie, peste ani.
Bursele Junior Achievers: www.burselehmc.jaromania.org
Informatii si indicatii detaliate despre burse gasiti pe www.burselehmc.jaromania.org
http://www.jaromania.org/despre/detalii_categorie_program/educatie-antreprenoriala-1
For every bulb you create, though, the company donates one dollar to a charity named
Heart To Heart International.
Sheena Iyengar s-a nascut in Toronto, Canada, in anul 1969, unde parintii sai emigrasera din India. In 1972, cand acestia s-au mutat in SUA, Sheena a fost diagnosticata cu o forma rara a bolii retinis pigmentosa, datorita careia in clasa a XI-a si-a pierdut complet vederea.
In 1997 Sheena Iyengar si-a luat doctoratul in psihologie sociala in cadrul Universitatii Standford. Anul urmator, lucrarea sa de dizertatie, “Alegerea si nemultumirile ei” in care punea intrebarea daca exista situatii in care este mai bine pentru indivizi sa aiba alegeri limitate sau chiar sa lipseasca, a castigat premiul pentru Cea mai buna dizertatie din 1998 din partea Societatii de Psihologie Sociala Experimentala.
In prezent, cartea sa “Arta de a alege” este pe lista finalistilor pentru premiul Cartea de Bussiness a anului 2010, acordat de Financial Times. Dar cea mai mare realizare este insa faptul ca si-a depasit handicapul pe care il avea si a facut alegerile corecte.
,,Multă lume crede că viaţa celebrităţilor este minunată, fără probleme şi necazuri majore…, că în existenţa lor sentimentele alese, compasiunea şi gesturile de sprijin, de ajutor ar lipsi cu desăvârşire. Numai că există şi staruri cu suflet mare, capabile să întindă mâna unor oameni aflaţi la un moment dat, la un pas de disperare, sau chiar aproape de moarte. Astfel de oameni fac parte din povestea adevărată a nobleţei umane, care ar trebui să ne impresioneze, să ne facă mai buni…O poveste de acest fel, foarte puţin cunoscută, este legată de doi din celebrii trei tenori ai anilor ’90, Lucciano Pavarotti, José Carreras şi Plácido Domingo, care au emoţionat lumea cântând împreună. Ultimii doi sunt eroii acestei poveşti, pe care dacă o citiţi nu se poate să nu vă ştergeţi o lacrimă.
Duşmani politici de neîmpăcat
Şi cei care n-au vizitat vreodată Spania ştiu despre rivalitatea care există între catalani (locuitorii regiunii Catalunya) şi madrilenii. Primii acţionează continuu pentru autonomia lor, într-o Spanie dominată de Madrid. Aşa cum se ştie, Placido Domingo este madrilen, iar José Carreras, catalan, şi din motive politice, începând cu 1984, au devenit adversari politici. Ani în şir, solicitaţi să cânte pretutindeni în lume, fiecare punea o clauză în contract, potrivit căreia avea dreptul să se va retragă din concert, dacă va fi invitat şi adversarul….În 1987, Carreras părea a fi un duşman mult mai implacabil decât rivalul său Placido Domingo; era în culmea gloriei, dar ca un fulger a căzut diagnosticul pe care Jose l-a primit din partea medicilor: leucemie! Lupta sa contra cancerului a fost plină de suferinţă şi chin imens. Boala l-a ţintuit la pat mai bine de un an. A fost supus la numeroase tratamente dureroase şi extenuante.I s-a făcut şi un transplant de măduvă, multe transfuzii de sânge, terapii care îl obligau pe Carreras să meargă în Statele Unite o dată pe lună.
Cu toate că agonisise o avere considerabilă, costurile mari ale acestor călătorii, medicamentele şi tratamentele medicale i-au golit conturile, lăsându-l sărac. Boala nu-l lăsa însă să urce pe scenă, să câştige bani pentru a-i investi în sănătatea sa.Când nu mai avea niciun dolar, a descoperit o fundaţie din Madrid al cărei unic scop era să ofere sprijin pentru tratamentul celor care sufereau de leucemie.
Fundaţia se numea „Hermosa”, şi datorită ei, marele tenor Jose Carreras şi-a salvat viaţa şi s-a întors la muzică. A ajuns din nou la acel statutul de star, banii au început să vină, iar artistul a cerut să se alăture fundaţiei datorită căreia învinsese leucemia.
Carreras a îngenuncheat umil, în faţa lui Placido
Citind statutul, a descoperit că fondatorul, donatorul principal şi preşedintele fundaţiei era….adversarul său, Placido Domingo. Mai târziu, Jose a aflat că Placido a înfiinţat această fundaţie ca să-l ajute cu tratamentul, dar a ales să rămână anonim, ca să nu îl “umilească” pentru că a acceptat sprijinul “duşmanului” său. Dar momentul cel mai emoţionant al acestei poveşti tulburătoare a fost întâlnirea lor...Zărindu-l pe Placido la unul dintre concertele sale la Opera din Madrid, Carreras a întrerupt aria pe care o interpreta, şi, umil, a îngenunchiat la picioarele lui Domingo, cerându-şi iertare, şi mulţumindu-i cu lacrimi în ochi, în faţa publicului! Placido l-a ajutat să se ridice, şi cu o îmbrăţişare pecetluită cu lacrimi a dat startul unei mari şi adevărate prietenii. La un interviu cu Placido Domingo, un reporter curios l-a întrebat de ce a înfiinţat Fundaţia “Hermosa” tocmai când un “duşman” politic al său, fiind bolnav avea nevoie de ajutor financiar. Şi chiar l-a primit şi a fost salvat de la moarte. În plus, ziaristul a adăugat că Jose Carreras îi este şi un artist care-l concurează la Gloria de pe scenă. Răspunsul lui Placido a fost concis şi emoţionant: “Nu ne putem permite să pierdem o voce ca aceea a lui Jose... Aceasta este o poveste adevărată a bunătăţii umane şi ar trebui să servească şi ca exemplu, dar şi ca inspiraţie...Data viitoare când vei vedea o stea căzătoare, păstreaz-o în inima ta, este sufletul cuiva care şi-a atins scopul de a dărui dragostea şi altora”.
SURSAÎn 1988 a creat José Carreras International Leukaemia Foundation, pentru care donează în fiecare an banii adunaţi din 40 de concerte, deşi voce sa are imperceptibile transformări. Este o răsplată pentru eforturile medicilor care i-au salvat viaţa şi o şansă a altor bolnavi.Fundaţia se concentrează pe: dezvoltarea cercetărilor pentru tratamentul şi vindecarea leucemiei, campanii care să încurajeze recoltarea de celule stem, în vederea donării pentru pacienţii bolnavi de leucemie, întărirea cercetărilor şi infrastructurilor clinice din spitale şi laboratoare, precum şi oferirea de servicii sociale pentru bolnavii de leucemie şi familiile lor. Fundaţia are centre şi în SUA, Germania şi Suedia'' Autor Lucia Ivanescu .
Kids can Watch, Listen and Learn with Kindersay Word Shows |
Kindersay is a free online video website designed to help preschool kids & English as Second Language (ESL) children learn English words. Over 500 online activities are available in a special Word Show format. http://kindersay.com/?gclid= |
http://www.ted.com/Omul de știință Sugata Mitra se ocupă de una dintre cele mai mari probleme ale educației - cei mai buni profesori și cele mai bune școli nu există acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Într-o serie de experimente desfășurate din New Delhi până în Africa de Sud și Italia, le-a permis copiilor să acceseze Internetul supraveghindu-se reciproc și a observat rezultate care ar putea revoluționa modul în care gândim educația.