10/01/2009

ERIC - Centrul de Informare pentru Resurse Educationale

http://www.eric.ed.gov/

Un site pentru parinti

Intuitext, divizia de software educational a companiei Softwin, lanseaza un nou proiect: www.suntparinte.ro, site adresat parintilor interesati de educatia copiilor.SuntParinte.ro propune articole pe teme de interes despre dezvoltarea copilului si despre modalitati inedite de invatare, realizate de o echipa formata din 10 specialisti: psihologi, sociologi, educatori si profesori. Pas cu pas, parintii sunt indrumati sa completeze in familie educatia primita de copiii lor in cadrul scolii.

Site-ul www.suntparinte.ro este locul de intalnire intre parinti si cadre didactice. Educatorii, invatatorii si profesorii diriginti din cele 18.500 de unitati de invatamant reunite in site pot deschide grupul de discutie al clasei la care sunt invitati apoi parintii elevilor. In acest fel, parteneriatul scoala – familie capata o noua dimensiune prin mediul online.

Suntparinte.ro incurajeaza pasiunile copiilor si, de aceea, propune parintilor o sectiune dedicata activitatilor extrascolare. Aici pot fi gasite informatii despre cluburi si asociatii din toata tara, in care copiii pot participa la cursuri din cele mai diverse domenii: actorie, arte plastice, dansuri, dezvoltare personala, stiinte aplicate, stiinte exacte, jurnalism, limbi straine, sport. De asemenea, rubrica dedicata evenimentelor pentru copii ofera parintilor alternative educative pentru petrecerea timpului liber impreuna cu copiii.

sursa Intuitext