9/16/2010

Alatura-te echipei Educatorii Nano!

 Nanotehnologia
Aici aveţi la dispoziţie o listă a tuturor instrumentelor disponibile în română. Ne pare rău că nu vă putem furniza traducerile tuturor materialelor. Sperăm că toate aceste materiale traduse vă sunt de un real folos. În  privinta celorlalte  materiale pentru care există doar versiunea în limba engleză, sperăm că şi acestea vă sunt utile.
Modulul aferent experimentului: Verificaţi toate experimentele de aici sau descărcaţi traducerile disponibile de mai jos :
Experimentul A : Informaţii utile elevilor şi Fişa de lucru a elevului.

Experimentul D :
Informaţii utile elevilor şi Fişa de lucru a elevului.
Joc de rol: Descărcaţi de aici cele 6 dileme/situaţii diferite pe care NANOYOU le-a pregătit în scopul antrenării elevilor într-un dialog sub formă de joc de rol.
Joc de tipul “jigsaw puzzle”: Descărcaţi de aici cardurile necesare jocului jigsaw puzzle şi descoperiţi fapte uimitoare despre aplicaţiile în domeniul nanotehnologiilor. Instrucţiunile de joc sunt şi ele disponibile.
Joc de memorie: Descărcaţi de aici diferitele seturi de carduri necesare acestui joc şi testaţi-vă memoria în timp ce învăţaţi despre nanoscală, nano-ştiinţe şi aplicaţiile nanotehnologiei. Instrucţiunile de joc sunt şi ele disponibile.
Postere: Descărcaţi de aici afişele despre Nanoştiinţă şi aplicaţiile NT din domeniul medicinei, mdiului înconjurător şi TIC.
 **********************************************************
NANOYOU este acum în căutarea de noi cadre didactice Nano pentru a aduce la clasă nanotehnologiile. NANOYOU este o modalitate foarte bună pentru şcoli şi educatori pentru a primi informatii de prima mână cu privire la nanotehnologii direct de la centrele europene de primă mărime de cercetare a nanoştiinţei, şi pentru a descoperi posibilităţile oferite de aceste tehnologii.

Eşti interesat în procesul de predare a nanotehnologiilor? Alatura-te echipei Educatorii Nano  şi ai posibilitatea de a primi activităţi creative şi interesante, materiale didactice pentru a preda nanoştiinţele.

NANOYOU este acum în căutarea de noi cadre didactice Nano pentru a aduce la clasă nanotehnologiile. NANOYOU este o modalitate foarte bună pentru şcoli şi educatori pentru a primi informatii de primă mână cu privire la nanotehnologii direct de la  centrele europene de primă mărime de cercetare a nanoştiinţei şi pentru a descoperi posibilităţile oferite de aceste tehnologii.

O atenţie specială este acordată implicatiilor etice, de siguranţă şi sociale, precum si limitelelor prezente şi viitoare în domeniul dezvoltării ştiinţifice.

Şcolile participante şi profesorii vor primi o serie de activităţi şi materiale, inclusiv clipuri video, animaţii online, jocuri, ateliere de lucru, dialoguri virtuale şi experimente virtuale bazat pe cercetarea existentă.

Echipa educaţională NANOYOU a elaborat, de asemenea, programe de o zi şi module de lecţii. Toate documentaţia pentru acestea va fi accesibila online şi poate fi descărcata gratuit. Profesorii pot accesa, de asemenea, normele de utilizare pentru fiecare instrument de nanotehnologie şi setul de formare/ training.

În plus, toate şcolile înregistrate care au nevoie de asistenţă în organizarea activităţilor lor pot conta pe suportul on-line şi prin telefon.

Completaţi formularul de cerere aici

Pentru informaţii suplimentare privind NANOYOU, vă rugăm să vizitaţi www.nanoyou.eu

Surse:http://www.xplora.org, http://www.youtube.com/user/NANOYOUproject


Mihiotis, Adrian. Alatura-te echipei Educatorii Nano!. Apărut în: Elearning.Romania, 2010-09-10. Bucureşti: TEHNE- Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie. Disponibil online: http://www.elearning.ro.
  *********************************************

NANOYOU: Virtual Nano Lab

e - Chimie : Privim catre viitor

Formarea profesionala a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a chimiei -  isi propune sa ii sprijine pe profesorii de chimie din invatamantul preunivesitar in predarea chimiei si a unor discipline inrudite cu ajutorul instrumentelor informatice.
Avand in vedere dimensiunile grupului tinta, de 2250 persoane, una dintre directiile in care deja incepe sa se  actioneze este prezentarea obiectivelor acestui proiect in inspectoratele si scolile din tara, spre a identifica potentialii participanti la programul  de pregatire.

Profesorii interesati de programul de formare isi pot anunta intentia folosind site-ul proiectului, la adresa de Internet http://e-chimie.upb.ro .