3/24/2010

Incotro?

Tehnologia informaţiei (IT sau TI), cu infrastructura de hardware şi software, este într-o continuă evoluţie. În anii următori softurile vor fi capabile sa ne înveţe obiceiurile, nu vom mai avea nevoie de ecranul calculatorului, ci vom putea folosi ca display diferite suprafeţe care ne vin la indemana, iar e-mailul sau informaţiile geografice despre locul unde ne aflăm ne vor fi la îndemână oriunde şi oricând. Aşa arată a cincea revolutie a domeniului IT în viziunea lui Steve Ballmer, CEO al Microsoft, citat de infoworld.com la târgul de IT şi telecom CeBIT Hanovra 2008.
Ballmer îşi aminteşte că în cei 28 de ani de cand este la Microsoft a fost martorul a patru revoluţii ce s-au succedat la sapte ani. Prima a venit odată cu apariţia computerelor cu preţuri accesibile, a doua a constat în simplificarea interfeţelor grafice, a treia a insemnat explozia internetului, iar pe a patra, care a inceput în 2002, a numit-o revolutia "Web 2.0".
Noua revoluţionare a domeniului IT are la bază apariţia de procesoare tot mai puternice şi dispozitive care stochează tot mai multe date pe o suprafaţă minusculă. Răspândirea făraă precedent a internetului wireless broadband are o importanţă mare, dar un rol substanţial vor avea şi dezvoltarea interfeţelor naturale şi a tehnologiilor de afişare.
Computerul este incă nenatural. Se dezvoltă tehnologii care identifică vorbele, scrisul. Omul va interacţiona cu computerele la fel cum o face şi cu ceilalţi oameni. Vor fi folosite în continuare tastatura şi mouse-ul când sunt mai eficiente, însă cu o simplă mişcare de mâini. vom putea „spune” computerului ce vrem de la el. Va veni o vreme când şi hârtia va ajunge să fie demodată. Poate nu în revoluţia aceasta, însă în cea care-i va urma şi în care vor lucra studenţii de acum.
In curand, a mai spus seful Microsoft, nu vom mai fi obligaţi să stăm lipiţi de ecrane ci vom putea folosi drept display diferite suprafeţe care ne sunt la indemână.
Trei inovaţii vor marca această revoluţie: fiecare vom avea o identitate digitală, softurile ne vor invăţa obiceiurile, iar informaţiile personale, precum e-mailul, harta sau diverse fotografii, ne vor fi la indemână oriunde şi oricând.
"Mâine, nu vei avea nevoie decât de un nume şi softul va şti automat cum să te găsească, unde şi în ce mod", a mai spus Ballmer. El a conchis că în acestă a cincea revoluţie mijloacele de comunicare vor deveni atât de avansate încât vom avea senzaţia că stăm de vorbă faţă în faţă cu oamenii cu care vorbim la distanţă, fie ei colectori de taxe, inspectori, topografi, geodezi, instalatori, dirijori de trafic, studenţi, profesori s.a.

Math Warehouse

http://www.mathwarehouse.com/

Exercitii , jocuri si fise printabile pentru ora de matematica

http://cte.jhu.edu/techacademy/web/2000/heal/mathsites.htm


http://cte.jhu.edu/techacademy/web/2000/heal/homepg.htm