11/10/2010

Les Soleils des Multiplications

http://www.micetf.fr/JeuxMathematiques/Soleils/

L'écriture cursive scolaire

Ce site permet aux enseignants de réaliser en ligne les modèles d’écriture de leur choix, directement imprimables. Il propose aussi des outils de production de textes et d’étiquettes d’écriture, une sélection de polices de caractères pseudo-cursives et quelques repères sur les traitements de textes.

http://cursivecole.fr/ 

                                

Învăţământ primar - Jocuri educative

http://www.logicieleducatif.fr/math/decroissant/decroissant.php

Cu mâna Cerului pe frunte ...



                                          
"Eu sunt dascal.
        M-am nascut in momentul in care prima intrebare a iesit din gura unui copil.
        Am fost in multe locuri sub multe infatisari.
        Eu sunt Socrate, atatandu-i pe tinerii Atenei sa discute idei noi prin intermediul intrebarilor.
        Eu sunt Esop si Hans Christian Andersen dezvaluind adevarul cu ajutorul povestilor nenumarate.
        Eu sunt Mava Collins care se lupta pentru dreptul la invatatura al fiecarui copil.
        Numele celor care au profesat meseria mea suna ca o galerie pentru faima umanitatii ... Buddha, Confucius, Ralph Waldo Emerson, Moise si Isus.
        Eu sunt si aceia ale caror nume si chipuri au fost demult uitate, dar ale caror lectii si personalitate vor ramane vesnic in amintire prin implinirile elevilor lor.
        Am plans de bucurie la nuntile fostilor mei elevi, am ras fericit la nasterea copiilor lor si am stat cu capul plecat , indurerat si buimac, la marginea mormintelor sapate prea curand pentru niste trupuri prea tinere.
        De-a lungul unei zile am fost nevoit sa fiu actor, prieten, sora medicala si doctor, antrenor, gasitor de lucruri pierdute, camatar, psiholog, parinte de ocazie, agent comercial, politician si pastrator al credintei.
        In ciuda hartilor, a graficelor, formulelor, verbelor, povestilor si cartilor, nu am avut mare lucru de predat , de vreme ce elevii mei trebuiau sa se invete singuri , si stiu ca este un lucru greu sa descoperi cine esti.
        Eu sunt un paradox. Vorbesc cel mai tare atunci cand ascult cu cea mai mare atentie.Talentele mele cele mai mari constau in ceea ce sunt dispus sa primesc de la discipolii mei ca apreciere.
        Bunastarea materiala nu este unul din scopurile mele, dar sunt un permanent vanator de comori in cautarea mea vesnica de ocazii noi in care discipolii mei sa-si foloseasca inzestrarile, si in cautarea mea constanta pentru acele talente care stau uneori undeva ingropate sub resemnare.
        Sunt cel mai norocos dintre cei care muncesc.
        Unui doctor i se permite sa deschida usa catre lumea noastra intr-un singur moment magic. Mie mi se permite sa vad cum viata renaste in fiecare zi cu orice noua intrebare, idee sau prietenie.
        Un arhitect stie ca atunci cand cladeste cu grija, constructia lui va dura secole intregi. Un dascal stie ca daca va pune dragoste si adevar in ceea ce face, ceea ce va construi el va dura o vesnicie.
        Sunt un luptator, in fiecare zi luptandu-se impotriva presiunii ucigatoare, negastivismului, fricii, conformismului, prejudecatilor, ignorantei si apatiei. Dar am alaturi de mine mari aliati: Inteligenta, Curiozitatea, Individualitatea, Creativitatea, Dragostea si Rasul - toate vin in graba sa se alature sub stindardul meu.
        Si asa, am un trecut bogat in amintiri. Am un prezent incitant, plin de aventuri si amuzament pentru ca mi-am permis sa-mi petrec zilele alaturi de viitor.
        Sunt un dascal ... si multumesc lui Dumnezeu pentru asta in fiecare zi.

John W. Schaltter




Italy and Europe. An Amusing animation.