4/27/2010

TUTPUP : Jocuri educative

http://tutpup.com/

Colorează online !

http://www.acolore.com/

CarrotSticks

CarrotSticks is an online multiplayer game that improves math skills for 1st - 5th graders as they practice and compete with peers around the world!

Piecolor

Piecolor est un outil qui créé des diagrammes circulaires avec des couleurs très simplement.

Anatomia inimii

http://www.wisc-online.com/objects/ViewObject.aspx?ID=AP12504





http://www.hipsknees.info/flash30/ypo.swf

Cimpanzeii si mediul lor de viata






http://www.savethechimps.org/




Cand un cimpanzeu aflat in captivitate la o gradina zoologica arunca pietre in directia vizitatorilor, aceasta actiune reprezinta un act premeditat care arata ca anumite animale pot anticipa viitorul exact cum fac oamenii, facandu-si planuri legat de ce au de facut, potrivit unui studiu suedez publicat, luni, in revista americana Current Biology.

Potrivit AFP, cercetatorii au studiat, timp de zece ani, un cimpanzeu mascul care aduna pietre si le modela pentru a le da o forma de disc si pe care le arunca, ulterior, in vizitatorii de la gradina zoologica. Aceste actiuni arata clar ca si animalul poate anticipa, in mod spontan, evenimente viitoare, facandu-si planuri privitor la ce are de facut, ce actiuni trebuie sa intreprinda samd.

“Aceste observatii arata intr-un mod convingator faptul ca verii nostri, maimutele, isi pot planifica actiuni viitoare intr-un fel foarte complex”, explica Mathias Osvath de la Universitatea din Lund, Suedia, principalul autor al studiului. “Acest lucru ne face sa credem ca au un grad de constiinta foarte ridicat, inclusiv o capacitate mentala de a simula posibilele evenimente viitoare”, mai adauga Osvath.

Cercetatorul este de parere ca cimpanzeii au, cel mai probabil, o lume interioara, la fel ca oamenii care trec in revista episoadele trecute din viata lor sau se gandesc la viitor. El considera ca cimpanzeii care traiesc in natura aduna pietre deoarece prevad atacurile, dar ei isi pot planui, in acelasi timp, si cea mai mare parte a comportamentelor lor cotidiene.

Totusi, nu s-a putut stabili daca aceste animale reactioneaza dintr-o nevoie imediata sau fiindca doresc sa isi planifice actiunea pentru un obiectiv mai indepartat in viitor. De exemplu, cand un cimpanzeu sparge o scorbura pentru a prinde termite sau cand ia o piatra ca sa sparga o nuca, se poate spune ca este motivat de o nevoie imediata pentru a face aceste lucruri, si nu de un obiectiv viitor.

Pe de alta parte, cimpanzeul analizat timp de zece ani era foarte calm cand aduna si modela pietrele, dar devenea extrem de agitat cand le arunca in vizitatori, ceea ce demonstreaza ca avea un comportament motivat de un obiectiv viitor.

(Material pentru clasa a VI a - Zoologie )

Succes la lectia deschisa !

Pierre-Auguste Renoir


http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/renoir/

Pagini de colorat pentru prescolari

http://www.surfnetkids.com/games/animals_in_love.htm


Google LatLong: Earth view comes to Google Maps

Google LatLong: Earth view comes to Google Maps


Create a Travel Guide with Google Maps

Google Maps Mania: Create a Travel Guide with Google Maps

Atlas de hematologie

http://www.hematologyatlas.com/